Ove godine su UBL91 i UHVIDR-a Lipik održale zajednički godišnje skupštine, a nakon skupštine lipičke HVIDRA-e održana je i početna konferencija projekta “Kvalitetniji život za branitelje Grada Lipika” koji su prezentirali voditeljica projekta Željka Šugić i suradnik na projektu Grigor Marinić.
Naglašeno je da se radi o projektu u trajanju od 24 mjeseca i čija je vrijednost 1.323.355,00 kuna (sufinanciranje EU 1.124.851,75 kuna).

Projekt je usmjeren na unaprjeđenje kvalitete života i povećanje socijalne uključenosti branitelja i stradalnika Domovinskog rata, članova šire i uže obitelji na području grada Lipika pružanjem usluga psihosocijalne pomoći i pružanjem usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti.

Tako je istaknuto da je dosad u sklopu projekta zaposleno šest osoba (voditelj, asistent, dvije gerontodomaćice, dva osobna pomoćnika), pruženo je psihološko savjetovanje za ukupno devet korisnika te su educirane dvije gerontodomaćice. Kupljena je radna odjeća za zaposlenike, kosilica, trimeri, potrepštine za čišćenje, šišač živice i slično. Također je kupljeno kombi vozilo za pružanje usluge prijevoza korisnika, te je dosad pružena pomoć u kući za ukupno 22 korisnika, a pomoć oko kuće za ukupno 40 korisnika.

Share this post

Prethodna

Održana godišnja skupština Udruge branitelja Lipika 1991.

Next

POZIV na sudjelovanje u projektnim radionicama