POZIV
na sudjelovanje u projektnim aktivnostima projekta
„Kvalitetniji život za branitelje Grada Lipika“

Poštovani,

Udruga branitelja Lipika 1991. godine u provedbi je projekta „Kvalitetniji život branitelja grada Lipika“ projektnog poziva „Razvoj i širenje izvaninstitucionalnih usluga za branitelje i stradalnike Domovinskog rata“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, iniciranog od strane Ministarstva hrvatskih branitelja.

Ukupna vrijednost projekta je 1.323.355,00 kuna (sufinanciranje Europske Unije iznosi 1.124.851,75 kuna). Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje trajanja projekta 24 mjeseca (5.2.2020. – 5.2.2022.).

Projekt je usmjeren na unaprjeđenje kvalitete života i povećanje socijalne uključenosti branitelja i stradalnika Domovinskog rata, članova šire i uže obitelji na području grada Lipika pružanjem usluga psihosocijalne pomoći i pružanjem usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti.

Pozivaju se hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata na korištenje usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti.

Usluge u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti obuhvaćaju: pomoć u obavljanju kućanskih poslova, uređenje okućnice (sitni popravci u kući, poslovi održavanja okućnice, pomoć i posredovanje pri organizaciji i obavljanju složenih poslova u kući i okućnici, ostale usluge u kući i okućnici), prijevoz, pomoć u održavanju osobne higijene, pružanje podrške korisnicima za uključivanje u društvo, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava računa, dostava pomagala, lijekova, plaćanja i sl.) i slično.

Usluge će pružati dvije gerontodomaćice i dva osobna pomoćnika u vremenskom periodu od 4.5.2020. do 31.12.2021. godine. Za vrijeme trajanja pandemije COVID-19 usluge će se izvršavati prema preporukama HZJZ-a za sprječavanje infekcije.

Pozivaju se hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata, članovi šire i uže obitelji, s područja grada Lipika na korištenje usluga psihosocijalne pomoći.

Usluge psihosocijalne pomoći obuhvaćaju održavanje psihosocijalnih radionica sljedeće tematike: Komunikacijske vještine, Suočavanje sa stresom i Usvajanje zdravih životnih navika. Radionice će se održavati u prostorijama Udruge od strane psihologinje Senke Božić, jedanput godišnje tijekom 2020. i 2021. godine, ovisno o zainteresiranosti ciljnih skupina. Tijekom trajanja pandemije COVID-19 usluge će se pružati putem video konferencija.

Usluge psihosocijalne pomoći obuhvaćaju i pružanje usluga osobnog psihološkog savjetovanja od strane psihologinje Matije Cesar. Osobno psihološko savjetovanje pružat će se u prostorijama Udruge, u trajanju od 4.5.2020. do 31.1.2022. godine. Tijekom trajanja pandemije COVID-19 usluge će se pružati putem telefonskih poziva.

Pozivamo sve ciljne skupine da za više informacija o projektu i sudjelovanju u projektnim aktivnosti kontaktiraju:

Zvonimir Bišćan, predsjednik Udruge – 099 878 2602

Željka Šugić – voditeljica projekta – 099 501 1151

Grigor Marinić – asistent projekta – 095 581 4239

 

S poštovanjem,

Zvonimir Bišćan

Predsjednik

Udruga branitelja Lipika 1991. godine

Share this post

Prethodna

1.323.355,00 kuna za projekt “Kvalitetniji život za branitelje Grada Lipika”

Next

Novo kombi vozilo