Korisnici su zadovoljni uslugama koje pruža projekt
“Kvalitetniji život branitelja grada Lipika“

Udruga branitelja Lipika 1991. godine u provedbi je projekta „Kvalitetniji život branitelja grada Lipika“ projektnog poziva „Razvoj i širenje izvaninstitucionalnih usluga za branitelje i stradalnike Domovinskog rata“, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020., iniciranog od strane Ministarstva hrvatskih branitelja.

Ukupna vrijednost projekta je 1.323.355,00 kuna (sufinanciranje Europske Unije iznosi 1.124.851,75 kuna). Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje trajanja projekta 24 mjeseca (5.2.2020. – 5.2.2022.).

Projekt je namijenjen hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji te stradalnicima Domovinskog rata s područja Grada Lipika.

U sklopu elemenata pružanja usluga psihosocijalne pomoći aktivnosti su radionice sljedećih tematika:

  • Komunikacijske vještine
  • Suočavanje sa stresom
  • Usvajanje zdravih životnih navika
  • Razgovor sa psihologom
  • Trošak izrade vrednovanja rada pružatelja usluga

Ciljne skupine projekta su hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji te stradalnici Domovinskog rata s područja Grada Lipika.

Projekt traje 12 mjeseci, a Udruga branitelja Lipika 1991. godine dosad je skupila 54 korisnika, čime je kvota popunjena. Oni koriste usluge pomoći u kući, pomoć oko kuće, prijevoz kombijem u bolnicu ili ljekarnu te plaćanje računa i slično.

Usluge u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti obuhvaćaju: pomoć u obavljanju kućanskih poslova, uređenje okućnice (sitni popravci u kući, poslovi održavanja okućnice, pomoć i posredovanje pri organizaciji i obavljanju složenih poslova u kući i okućnici, ostale usluge u kući i okućnici), prijevoz, pomoć u održavanju osobne higijene, pružanje podrške korisnicima za uključivanje u društvo, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava računa, dostava pomagala, lijekova, plaćanja) i slično.

Usluge pružaju dvije geronto-domaćice i dva osobna pomoćnika.

Izjave korisnika:

Ante Lukić
– Jako sam zadovoljan provedbom projekta, ugodna je atmosfera od strane Damira i Anite. Ja nisam zahtjevna osoba, imam vedrinu duha, volim se našaliti i mislim da im je kod mene radno i opuštajuće.

Tonka Adžijević
– Samo pohvale imam za ovaj projekt. Izuzetno sam zadovoljna sa svim uslugama koje su mi dosad pružene i nemam nikakvih zamjerki.

Milan Vlajković
– Presretan sam što sam dobio adekvatnu psihosocijalnu pomoć i drago mi je što se s nama radi te da nismo prepušteni sami sebi. Ovaj projekt veliki je korak za branitelje kako bi se pokazalo da se može ljepše i ugodnije živjeti.

Branimir Ljevaković
– Ovo je svakako jedan kvalitetan projekt jer braniteljska populacija je sve starija, stoga usluge koje pružaju aktivnosti u sklopu projekta koriste svima nama, a stvaraju i pozitivne promjene u društvu.

 

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Udruge branitelja Lipika 1991. godine

Share this post

Prethodna

29. Obljetnica oslobođenja Lipika i Dan branitelja Lipika

Next

Projekt “Mirovina nije za mirovanje”